De ce reapar negii?

De ce reapar negii?

Mai mult ca sigur ai auzit si tu macar o data ca negii sau verucile nu raspund la tratamentele clasice si ele pot reaparea. Dar ce sunt negii/verucile?

 

Negii sau verucile sunt excrescente ale pielii si sunt de regula de culoarea pielii si dure la atingere, dar pot fi si inchise la culoare (maro sau gri-negru) sau plate si moi. In genereal, nu sunt periculoase, sunt mai mult o problema estetica si pot fi stanjinitoare in anumite situatii.

Negii pot aparea in mai multe forme si dimensiuni si pot fi intalniti pe orice parte a corpului: pe maini, pe degete, pe brate, pe picioare, pe talpi, in zona gatului, in zona barbiei, in zona organelor genitale etc.

Metodele de tratament folosite de medicina conventionala sunt alese in functie de tipul de negi/veruci si de varsta si starea de sanatate a pacientului cum ar fi: aplicatii de solutii medicamentoase antivirale, crioterapia (inghetarea), electrochirurgia si chiuretajul, excizia, tratamentul cu laser etc

Insa se intampla ca negii sau verucile sa nu "raspunda" la tratamentele clasice si sa "reapara". De multe ori ne punem intrebarea de ce reapare o anumita boala sau de ce nu trece cu un anumit tratament? In articolul de azi o sa explic cu cuvinte simple cum se poate asa ceva si la ce te ajuta pe tine o astfel de informatie.

 

Noi, de cele mai multe ori ignoram problema sau cauza aparitiei asa zisei "boli". O experinta mai putin pozitiva, traita in solitudine, ca un soc conflictual, poate declansa o "boala". Conflictele mici provoca "boli" inofensive insa conflictele masive pot avea ca urmare "boli" grave.  Cu cat dureaza mai mult conflictul, cu atat se imbolnaveste mai mult organul implicat. Important este sa intelegem ca fiecare  boala are doua faze, cu conditia rezolvarii conflictului: faza de conflict activ, si faza postconflictuala.

 

Un exemplu de conflict pentru care pot aparea negii, este, de exemplu urmarea "dorintei" de separare de ceva nedorit, neplacut sau urmarea "dorintei" de separare de cineva sau de un loc unde nu ne simtim bine, nu ne simtim in siguranta. Este posibil ca persoana careia ii apar negii sa nu vrea sa mai atinga ceva sau sa intre in contact cu cineva "periculos" de care trebuie "sa se apere". Important este sa intelegem ca negii apar ca o protectie, ca un scut care sa ne apare de acea situatei, de acea persoan, de acel loc etc. In faza de conflict activ, atunci cand se petrece "problema" si persoana traieste "conflictul", de exemplu o persoana care vrea sa se separe de cineva violent, care o ataca si  ea trebuie sa se apare, persoanei respective ii pot aparea negi la maini/palme ( zona cu care s-a aparat). In faza de conflict activ, respectiv atunci cand se apara, epiderma face ulceratii, se pierd celule, iar in faza postconflictuala sau de reparare, corpul pune la loc mai multe celule decat cele distruse si astfel apare o ingrosare a pielii, respective negii sau verucile. Odata constientizat conflictul care a declansat si rezolvata problema care o deranja pe persoana "atacata", negii pot disparea. Insa, atata timp cat problema exista , negii pot reaparea.

 

Ideal ar fi sa ne ascultam corpul, sa observam toate senzatiile si emotiile pe care le traim si sa fim mereu constienti  astfel incat, atunci cand apar primele simptome ale unei"boli" sa le putem identifica si sa rezolvam "conflictul" cat mai repede cu putinta.