Sedinta de consiliere terapeutica

Interventia consilierului va consta in sustinerea clientului in inlaturarea blocajelor aflate in calea tendintei naturale de vindecare si va ghida sedinta intr o maniera autentica, facilitand procesul de consiliere.

 

Scopul unei sedinte de consiliere este analizarea problemelor medicale, eventuale diagnostice date de medici de specialitate, identificarea "problemei" si legatura dintre afectiunea corpului si problema emotionala / trauma traita, constientizarea conflictelor interioare/ traumelor si felul in care acestea determina aparitia simptomelor.

 

In timpul sedintei, consilierul ofera o alta perspectiva asupra "bolii" si isi ghideaza clientul in identificarea conflictului si in facilitarea vindecarii acestuia.

 

Se acorda o importanta deosebita stabilirii unui climat prietenos in timpul sedintei de consiliere. Clientul simtindu-se in siguranta va putea sa impartaseasca mai usor problemele personale.

 

Sedinta dureaza in medie 60- 90 de minute si se recomanda cateva sedinte pentru a putea trece prin toate etapele de identificare si vindecare: fizica, mentala, emotionala.

 

La finalul sedintei se recomanda o schema de "tratament" pentru acasa si "instrumentele de vindecare". 

Sedinta de consiliere